ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις, το γυαλί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως από αρχιτέκτονες, μεταποιητές, τεχνίτες και άλλους επαγγελματίες σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών είτε εξωτερικά σε προσόψεις κτιρίων, πόρτες-παράθυρα, οροφές, κάγκελα, ή και εσωτερικά σε πατώματα, σκάλες, επικαλύψεις επίπλων, κάγκελα εσωτερικού χώρου, διαχωριστικά κ.α. Ανάλογα με την εφαρμογή, οι τύποι των γυαλιών και οι ιδιότητές τους διαφοροποιούνται. Η G. Vassiliou (THERMO GLASS) Ltd είναι σε θέση να προμηθεύσει διάφορες λύσεις σε αρχιτεκτονικό γυαλί καθώς και γυαλί για εσωτερικούς χώρους όπως: ενεργειακά γυαλιά για διπλή/τριπλή υάλωση, structural εφαρμογές, φιμέ, laminated, σκληρυμένο γυαλί (tempered), γυαλί ακουστικής μόνωσης, γυαλιά ασφαλείας, αντιβανδαλιστικά, γυαλιά για διακόσμηση κ.α.

Παρότι το γυαλί δημιουργεί πρακτικές δυνατότητες με την αξιοποίηση του φωτός, από την άλλη πρέπει να τηρούνται και οι ενεργειακές επιδόσεις τους. Λόγω του γεγονότος ότι η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να διαπεράσει μέσα από ένα μη-επικαλυμένο γυαλί, υπάρχει πάντα μία συνεχής εξέλιξη στην παραγωγή βελτιωμένων υαλοπινάκων ηλιακής και θερμικής απόδοσης με άριστα ενεργειακά αποτελέσματα.

ΓΥΑΛΙΑ ΕΝΕΡΓEΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

Τα γυαλιά σύγχρονων τεχνολογιών προμοτάρουν την ενεργειακή απόδοση. Με τη χρήση γυαλιών Low-E (low emissivity) η ενεργειακή τους απόδοση μπορεί να μετρηθεί από τις παραμέτρους U-Value και g-Value (Συντελεστής Ηλιακής Θερμότητας).

Η μέθοδος επίστρωσης μεταλικών στρωμάτων (Low-E) τα οποία διασπείρονται σε όλη την επιφάνεια του γυαλιού, ενεργούν ούτως ώστε η θερμότητα να αντανακλάται στη μεριά του γυαλιού από την οποία προέρχεται. Έτσι επιτυχάνεται σημαντική εξοικονόμιση στα έξοδα θέρμανσης και ψύξης όπως επίσης και εξοικονόμιση στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για τη φωτεινότητα των χώρων καθ΄ότι οι επιστρώσεις στο γυαλί μπορούν ταυτόχρονα να μεταδίδουν σημαντική ποσότητα ημερήσιου φωτός. Επιπλέων παρέχουν στους εσωτερικούς χώρους προστασία από τις υπεριώδης ακτίνες UV οι οποίες ξεθοριάζουν έπιπλα και αντικείμενα.

U-Value είναι ο δείχτης του ρυθμού μεταφοράς της θερμότητας διαμέσου ενός παραθύρου. Όσο πιο χαμηλό είναι το U-Value τόση μεγαλύτερη είναι η επάρκειά του στο να αντιστέκεται στη ροή θερμότητας. Η εταιρεία μας μπορεί να προσφέρει τη δυνατότητα συνδυασμών, όπου το γυαλί μπορεί να φτάσει έως και 1.0 [W/(m₂K)].

Solar heat gain/g-Value (Συσσώρευση Ηλιακής Θερμότητας) είναι ο δείχτης όπου μετρά πόση ηλιακή θερμότητα έχει μπλοκάρει. Καθώς η ένταση του ήλιου προϋποθέτει και αύξηση της θερμοκρασίας σε ένα χώρο, ένα χαμηλό g-value αντιπροσωπεύει λιγότερη απορρόφηση ηλιακής ενέργειας και έτσι καθιστά το γυαλί κατάλληλο για θερμά κλίματα.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΓΥΑΛΙΩΝ

SunGuard®
High
Selective

Μεταδίδει τη μέγιστη ποσότητα φυσικού φωτός και παράλληλα αντανακλά την υπέρυθρη ακτινοβολία για να ελαχιστοποιηθεί η μετάδοση ηλιακής ενέργειας. Συνδυάζει εξαιρετικό ηλιακό έλεγχο και θερμική μόνωση με υψηλό ποσοστό μετάδοσης του φωτός όλα σε μία επίστρωση ουδέτερου χρωματισμού.

SunGuard®
High Performance

Ικανό να μειώνει την εισροή ηλιακής ενέργειας επιτρέποντας τη μέγιστη μετάδοση ορατού φωτός. Με αυτά τα χαρακτηριστικά καθίσταται ένα εξαιρετικό γυαλί ενεργειακής απόδοσης. Το SunGuard High Performance Neutral προσφέρει 60% μετάδωση του ημερήσιου φωτός σε συνδιασμό με 40% ηλικό συντελεστή. Έτσι παρέχει ουδέτερο ημερήσιο φώς σε συνδιασμό με μια καλή αντανάκλαση του ηλιακού συντελεστή, βοηθόντας έτσι στη διατήρηση της δροσιάς στο χώρο και μείωνοντας την ανάγκη χρήσης κλιματιστικών. Επιπλέον μπορεί να αποφέρει U value 1.1 W/m2K παρέχοντας άριστη θερμομόνωση.

SunGuard®
Solar

Αυτός ο τύπος γυαλιού ειδικεύεται στο να μπλοκάρει τη θερμότητα στις περιπτώσει όπου οι χώροι είναι ευάλωτοι στην εισροή υπερβολικής ηλιακής ενέργειας.

ClimaGuard®
Residential Glass

Για ένα άνετο εσωτερικό περιβάλλον όταν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλάζουν. Με το γυαλί ClimaGuard επιτρέπεται η εισροή του φυσικού φωτός, εξουδετερώνοντας τις ανρητικές ενέργειες του ήλιου αλλά και των ψυχρών θερμοκρασιών.

SGG
PLANITHERM®

Συνδυάζει έλεγχο της θερμότητας και θερμομονωτικές ιδιότητες ούτως ώστε να παρέχει άνεση του περιβάλλοντος χώρου καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Κατά τους θερινούς μηνες:

  • Παρέχει εξαιρετικά επίπεδα ηλιακού ελέγχου, αντανακλώντας τη θερμότητα μέχρι και 56%.
  • Μειώνει την υπερβολική συσσώρευση θερμότητας σε σύγκριση με τα απλά διπλά γυαλιά χωρίς επίστρωση
  • Έχει ελκιστική ουδέτερη όψη δίνοντας μια πιο καθαρή θέα του περιβάλλοντος εξωτερικού χώρου

Κατά τους χειμερινούς μηνες:

  • Παρέχει ασυναγώνιστη θερμική μόνωση, αντανακλόντας τη θερμότητα πίσω στο δωμάτιο και ταυτόχρονα μειώνοντας την απώλεια της, πιο αποτελεσματικά από τα παραδοσιακά γυαλιά χαμηλής-επίστρωσης
  • 63% λιγότερη απώλεια θερμότητας σε σύγκριση με το απλό διπλό γυαλί
  • Αυξάνει την ενεργειακή απόδοση με τη διατήρηση της θερμότητας στο δωμάτιο
  • Μειώνει τα έξοδα θέρμανσης
  • Αυξάνει το ποσοστό του φυσικού φωτός που εισέρχεται στο δωμάτιο